När du ska gå till en akut tandläkare

tandläkare stockholm

Innan du ringer ett tandläkare som erbjuder akut tandvård, se till att du faktiskt behöver akut vård. Här är symtomen som indikerar att du ska gå direkt till bilen och ta dig till din tandläkare.

Betydande skada på dina tänder

Om din tand är helt eller för det mesta ur uttaget, eller stora delar av det är avbrutna, är nödtjänster nödvändiga för att rädda tanden. Nerven kan dö om du inte får omedelbar uppmärksamhet åt problemet, oavsett om det sätter tillbaka tanden på plats eller tätar tanden för att åtgärda skadan.

Allvarlig munsmärta

Se bort från allvarlig munsmärta. Din kropp försöker berätta att något är fel, särskilt om det inte blir bättre inom 30 minuter. Prova en kombination av första hjälpen som innehåller antiinflammatoriska medel, ett ispack och sköljer din mun med saltvatten. Om dina smärtnivåer förblir för höga för att bära, kan en akut tandläkare utföra diagnostisk testning som hjälper dig att må bättre.

Synlig infektion

Tänder kan smittas mycket som andra kroppsdelar, och pus eller en abscess indikerar att något har gått fel. Du behöver antibiotika för att bekämpa denna bakterieinfektion, och tandläkaren kan schemalägga dig för nödvändiga uppföljningar för att ta itu med kaviteten eller sönderfallet i tanden.

Munblödning som inte slutar

En liten munblödnng från att bita på dina läppar eller tunga kan vara irriterande och obekväma, men det är inte något att oroa sig för om det stannar inom några minuter. Om blödningen fortsätter kan ett tandläkare som tillhandahåller räddningstjänsten ta itu med detta innan du får problem med blodförlusten. Men om blodet snabbt kommer ut ur munnen, gå direkt till akuten.

Synlig svullnad som inte förbättras

Är ditt tandkött eller ansikte svullet? Är käften svår att flytta eller omöjligt att stänga ordentligt? Detta smärtsamma symptom kan indikera en infektion i en tand eller i ditt tandkött. Du måste gå direkt till din tandläkare för att få antibiotika och börja en behandlingskurs så att infektionen inte kan sprida sig.

Hur man får en akut tandvårdstid

Så faller du under en av kategorierna ovan, och du behöver hjälp direkt. Medan det inte finns sådana saker som akuttandläkare som bara är tillgängliga för nödsituationer, har många vanliga kliniker också akuttjänster. Om tandläkarundersökningen händer under normala öppettider, ring din vanliga tandläkare för att se om de har lediga tider. Annars leta efter andra tandläkare som tillhandahåller akut tandläkartjänster i ditt område. Den bästa akuttandläkaren i Stockholm finns i centrala Stockholm.

Du sätter dig i bästa läge för ett bra resultat när du vet när du ska gå till akutläkaren. Dina tänder och mun kräver specialvård för att noggrant diagnostisera problemen och komma fram till en effektiv behandlingsplan.