Fem saker du måste veta om tandblekning

tandblekning

Ett vitt och vinnande leende kan köpas – men här är allt du behöver veta innan du investerar i dina (snart vita) tänder. 

1 Koncentration är nyckeln

Alla metoder för tandblekning – oavsett om det är ett hem-kit eller ett förfarande som görs av proffs – bestäms resultaten av koncentration av blekmedel och tid. Medan de flesta – tänk på vita remsor och munsköljningar – fungerar, tar de längre tid och kräver konsistens för att se betydande resultat. “De flesta vill ha den omedelbara skraplottan, där de får de vitaste tänderna genast”. “Men högre koncentrationer kan leda till känslig känslighet efteråt.”

2 Kom ihåg att fortsätta

Tänderna kan se bländande vita när du går ut ur din läkarmottagning, men det är en effekt som slits av. Denna reboundperiod varar ungefär en vecka eller så, när dina tänder börjar avslöja sin ljusare nyans. “De ser vitare ut eftersom de är dehydrerade”. “Allt avgår efter ungefär två veckor. Det är då du har skuggan blir du äntligen. ”

3 Ta en bild, den varar längre

Om du bestämmer dig för att göra ett hemmakit, klickar du på ett bild av ditt leende i dagsljus före ansökan och jämför det med ett liknande iscensatt foto en vecka senare. Du får en bättre uppfattning om var du har flyttat på skuggan och bestämmer om en andra behandling behövs. “Ibland glömmer de hemma och de tror inte att något förändras eftersom de inte kan komma ihåg vad de såg ut tidigare”. Om du går till ett proffs ger de dig en “skuggflik”, så du kan se före och efter kontrast.

tandblekning

4 Du kan överdriva det

Om du har utvecklat en vanlig ritual av vitare remsor, tandkräm och munvatten, vill du vara ärlig med en professionell innan du går till en klinisk vitare behandling. Överblekning kan skada tänderna. “Normalt kan de fortfarande gå direkt in i det,” sade han, “men om du har blivit blekande i ett år eller så är du nog inte en bra kandidat.”

5 Det är OK att vara känslig

Om du tror att du har känsliga tänder – och lita på oss, kommer du att veta – var inte rädd. Ett samråd med en professionell kan presentera annat leende-
förbättra alternativen. “De kan göra komposit fyllningar eller de kan vara en bra kandidat för faner eller en krona och bro”. “Eller ibland kan det bara vara en tätning som behöver lösas, där tänderna ser mörkare ut än de verkligen är för att de bara ser skuggor.”